Vai esi kādreiz aizdomājies par to, ka jāparūpējas par savu emocionālo veselību un labklājību? Reizēm visa mēdz būt "par daudz", un lai ar ikdienas pārlieku lielajām rūpēm sev nekaitētu, Latvijas Universitātes (LU) Karjeras centrs 13. maijā aicina LU studentus un darbiniekus piedalīties "Emocionālās veselības dienā". Pasākumā notiks lekcijas un praktiskas nodarbības, kas saistītas ar rūpēm par savu emocionālo veselību.

Ikviena cilvēka ikdiena reizēm vai pat ļoti bieži mēdz būt izaicinājumu pilna. Studijas, darbs, personīgā dzīve un labklājība, notikumi pasaulē - viss kopā reizēm rada emocionālu spriedzi. Pasākuma mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka veselīgai funkcionēšanai noder zināšanas, kā parūpēties par savu emocionālo veselību, spēja kritiski izvērtēt, kad emocionālā spriedze ir sakrājusies pārāk liela un sev jāpievērš īpaša uzmanība.

Pasākumā LU Karjeras centrs piedāvās arī nodarbības, kurās studenti varēs iepazīt praktiskas darbības, kas stabilizē emocionālo veselību. Aktīva dalība nodarbībās sniegs arī emocionālu veldzējumu, mieru un jaunu iedvesmu, uzsver LU Karjeras centra speciālisti. 

"Emocionālās veselības diena" norisināsies LU Akadēmiskā centra Dabas mājā, Jelgavas ielā 1. Dalība pasākumā ir bez maksas. 

Lekcijās varēs uzzināt, kā izvairīties no izdegšanas riska, kādas ir hroniska stresa pazīmes un sekas, pie kā vērsties, ja nomāktība ir ieilgusi, vai ir radušās aizdomas par depresiju. Emocionālās veselības dienā būs arī praktiskas nodarbības – katram dalībniekam būs iespēja izveidot savu krāsaino smilšu mandalu. Darbošanās ar krāsainām smiltīm ieved radošā procesā, kura laikā var plašāk iepazīt sevi, savas radošās spējas vai pat atrast atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem.

Savukārt ikvienam, kurš ikdienā saskaras ar augstu stresa līmeni, noderēs nodarbība, kurā varēs apgūt dziļi atslābinošu meditāciju. Nodarbības laikā dalībniekiem būs iespēja gan iepazīties ar meditēšanas pamatprincipiem, gan izbaudīt tos praktiski, gan arī saprast, kam jāpievērš uzmanība, lai iegūto pieredzi varētu izmantot patstāvīgi.

Tāpat varēs iepazīties ar idejām, kā veidot dziļas un saturīgas saruna un kā rīkoties, kad nav motivācijas piedalīties lekcijās, mācīties, rakstīt kursa darbu vai vispār jel ko darīt.

Vairāk informācija par pasākumu, tā programmu un reģistrēšanās iespējām šeit: Emocionālās veselības diena (lu.lv) 

Dalīties