Mikrobiologs darbā:
- pēta baktērijas, rauga un pelējuma sēnes – to uzbūvi, funkcijas un nozīmi;
- izstrādā veidus kā izmantot dabā esošos mikroorganismus cilvēka labā, piemēram mīklas raudzēšana maizei, skābo piena produktu ražošanā, alus un vīna darīšanā vai ādas un linu miecēšanā;
- laboratorijās veic dažādus pētījumus un izmēģinājumus;
- pēta mikroorganismu funkcijas un dabu;
- izstrādā tehnoloģijas dažādojot produkta garšas, bet nezaudējot produktu sākotnējās īpašības;
- veic dažādas analīzes, kvalitātes kontroli;
- pēta nelabvēlīgo mikroorganismu klātbūtni pētāmajā materiālā;
- pēta un meklē iespējas, kā ar mikroorganismiem attīrīt vides piesārņojumu, kontrolē vides piesārņojumu, notekūdeņus;
- pārbauda ūdens un augsnes kvalitāti;
- nodarbojas ar gēnu inženieriju – pārveido mikroorganismus, lai cilvēks tos izmantotu pēc iespējas efektīvāk.
Rakstura īpašības un prasmes, lai labi veiktu darbu:
pacietība, precizitāte, prasme strādāt individuāli un sadarboties ar kolēģiem, atbildības sajūta, fiziskā izturība ilgi atrasties statiskās pozās, spēja pilnveidoties un sekot līdzi jaunākajām tehnoloģijām. Darbā bieži sastopama un nepieciešama angļu valoda.
/Aprakstā izmantoti vietnes www.profesijupasaule.lv dati/
Ja vēlies noskaidrot savu atbilstību šai vai citām profesijām, piesakies uz karjeras konsultāciju pa epastu karjera@lu.lv
Atpakaļ